Belugabolognese
Portioner
4
port
Portioner
4
port
Ingredienser
1
st
gul lök
2
st
vitlöksklyfta
2
msk
tomatpuré
2
dl
belugalinser
400
g
krossade tomater
2
dl
creme fraiche
byt ut mot yoghurt. För vegan byt till Oatlys i Fraiche eller sojayoghurt
2
dl
vatten
1
tsk
oregano
1
tsk
basilika
svartpeppar
olivolja
att steka i
Tillbehör
4
port
pasta
Instruktioner
Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs i lite olja i en stekpanna tills löken mjuknat och fått lite färg.
Rör ner tomatpuré, belugalinser, krossade tomater, crème fraîche eller yoghurt och vatten. Krydda med oregano, basilika salt och svartpeppar.
Lägg på ett lock och låt såsen puttra på i 25 minuter. Rör om och då. När linserna är mjukna är bolognesen klar.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Servera den nykokta pastan med balugabolognesen.