Blomkålsfrittata med tomat- och kikärtstopping
Portioner
6port
Portioner
6port
Ingredienser
Topping
Tillbehör
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär potatisen i bitar. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter. Skala och grovhacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Salta och peppra lagom. Häll över grönsaksfräset i en ugnsfast form.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och buljong och häll i formen. Toppa med riven ost. Sätt in i ugnen ca 30 min.
  5. Sila av vattnet från kikärtorna och spola dem i kallt vattnet. Skölj och grovhacka tomaterna och grovhacka de soltorkade tomaterna.
  6. Skölj och strimla salladslök och skölj och finhacka (om den är färsk) gräslök och persilja. Skala och riv/pressa vitlök. Blanda alltsammans i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skölj salladen och riv loss blad. Massera bladen med lite olja och en nypa salt. Lägg upp salladsbladen på ett fat. Servera frittatan med kikärtstopping och salladsblad.