Vitkålsgratäng
Portioner
4
portioner
Portioner
4
portioner
Ingredienser
0,5
st
vitkålshuvud
1
st
purjolök
1
kg
kycklingfiléer/quorn
3
msk
tomatpuré
2
tsk
paprikapulver
2
dl
matlagningsgrädde
valfri
riven ost
olja
att steka i
salt
svartpeppar
Tillbehör
2
dl
quinoa
eller ris
sallad
blanda goda grönsaker som du gillar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla vitkålen och purjolöken fint. Stek löken och vitkålen i rikligt med smör/olja i en stor stekpanna/wokpanna.
Stek på medelvärme cirka 10 minuter. Lägg vitkålen i en stor ugnssäker form.
Skär kycklingen/quorn i bitar och stek. Tillsätt tomatpuré, kryddor och grädde. Smaka av med salt och peppar.
Häll över vitkålen i ugnsformen och rör om så allt blandas. Strö över riven ost och gratinera i ugnen ca 20 minuter.