Portioner |
port
|
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyfta
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl belugalinser
- 400 g krossade tomater
- 2 dl creme fraiche byt ut mot yoghurt. För vegan byt till Oatlys i Fraiche eller sojayoghurt
- 2 dl vatten
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilika
- svartpeppar
- olivolja att steka i
Tillbehör
- 4 port pasta
Ingredienser
Tillbehör
|
|
Instruktioner
- Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs i lite olja i en stekpanna tills löken mjuknat och fått lite färg.
- Rör ner tomatpuré, belugalinser, krossade tomater, crème fraîche eller yoghurt och vatten. Krydda med oregano, basilika salt och svartpeppar.
- Lägg på ett lock och låt såsen puttra på i 25 minuter. Rör om och då. När linserna är mjukna är bolognesen klar.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera den nykokta pastan med balugabolognesen.