Portioner |
port
|
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyfta
- 400 g sötpotatis
- 1 msk olivolja
- 1 st röd chili
- 500 g krossade tomater
- salt
- 0,5 dl röda linser
- 4 dl kokosmjölk
- 2 msk grönsaksbuljong 1 msk = 1 tärning
- 3 dl vatten
- basilika
- solroskärnor
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök. Skala och skär sötpotatis i bitar. Fräs lök och vitlök i olja tills de mjukar. Finhacka urkärnad chili och tillsätt den.
- Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 minuter.
- Mixa soppan slät, smaka av med lite mera salt och späd soppan med vatten om det behövs.
- Toppa med solroskärnor och servera med goda bananscones
Receptanteckningar
Recept till bananscones hittar du här.