Vegetarisk lasagne med många ostar

molvigVegetariskt

Skriv ut recept
Vegetarisk lasagne med många ostar
Portioner
port
Ingredienser
Portioner
port
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda keso, ricotta, ägg, lagom med parmesan och valfria kryddor (salt, peppar och vad du vill).
  3. Ta fram en form (jag har en 30x25x5 och det går precis) och börja med ett lager pasta (klipp till bitarna så att det passar perfekt.
  4. Häll ut hela påsen med bladspenat och riv tussar av halva mozzarellan över spenaten.
  5. Lägg på ett lager pasta och tryck till. Lägg över hela blandning av keso och ricotta. Klicka/bred ut lite pesto på toppen.
  6. Lägg på det sista lagret med pasta och lägg på pastasåsen.
  7. Avsluta med riven ost, resten av mozzarellan och riv gärna över lite mer parmesan.
  8. Grädda ganska högt upp i ugnen i 20-30 min tills den har fått fin färg och pastan är klar.
  9. Låt den vila några minuter och servera gärna med en god sallad.