
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 500 g keso
- 250 g ricottaost
- 1 st mozarella
- 200 g bladspenat
- 500 g pastasås
- 2 st ägg
- 250 g färska lasagneplattor Tips är märket Rana
- pesto
- riven ost
- parmesan
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda keso, ricotta, ägg, lagom med parmesan och valfria kryddor (salt, peppar och vad du vill).
- Ta fram en form (jag har en 30x25x5 och det går precis) och börja med ett lager pasta (klipp till bitarna så att det passar perfekt.
- Häll ut hela påsen med bladspenat och riv tussar av halva mozzarellan över spenaten.
- Lägg på ett lager pasta och tryck till. Lägg över hela blandning av keso och ricotta. Klicka/bred ut lite pesto på toppen.
- Lägg på det sista lagret med pasta och lägg på pastasåsen.
- Avsluta med riven ost, resten av mozzarellan och riv gärna över lite mer parmesan.
- Grädda ganska högt upp i ugnen i 20-30 min tills den har fått fin färg och pastan är klar.
- Låt den vila några minuter och servera gärna med en god sallad.