
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 1 st grillad kyckling
- 500 g keso
- 0,5 st purjolök
- 2 st vitlöksklyfta
- 500 g hackad spenat
- 2 dl kycklingbuljong
- 500 g salladsost eller fetaost
- 250 g riven ost
- 250 g färska lasagneplattor tips märket Rana
- salt
- peppar
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Låt ev keson rinna av i en sil. Dela kycklingen i mindre bitar.
- Skala och hacka purjolök och vitlök. Fräs mjukt i en panna med smör eller olja. Tillsätt spenaten, keso och buljong. Smaka av med salt och peppar.
- Leta fram en smord ugnssäker form på ca 20×30 cm i storlek. Börja med ett lager lasagneplattor, 1/2 kycklingen, 1/3 av fetaosten och 1/3 spenatsås. Fortsätt med ett lager lasagneplattor, 1/2 kyckling, 1/3 av fetaosten och 1/3 spenatsås. Avsluta med ett lager lasagneplattor den sista 1/3 spenatsås och toppa härligheten med den rivna osten och den sista 1/3 fetaost
- Grädda mitt i ugnen i 20-30 minuter.