
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 600 g vildsvin tärnat grytkött
- 4 st schalottenlök
- 2 st vitlöksklyfta
- 1 msk sambal oelek börja med mindre och smaka av
- 4 dl kokosmjölk
- 2 dl matlagningsgrädde välj växtbaserad för mjölkfritt
- 1 msk kycklingfond
- 150 g bladspenat
- 1 st lime
- 3 dl ris
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Bryn grytbitarna hastigt, smaksätt med salt och vitpeppar, slå på vatten så att det täcker och låt det sjuda tills köttet är mört, ca. 40 minuter.
- När köttet är kokt så slå upp det i en sil och låt det rinna av. (Spara gärna buljongen till andra rätter.) Skölj ur kastrullen.
- Smält smöret och bryn lök samt vitlök. Tillsätt kött och sambal oelek och avsluta med kokosmjölk, grädde och fond. Låt det koka upp ordentligt, vänd i spenaten och smaka av med salt, peppar, chili och eventuellt några droppar lime.
- Servera med ris eller risnudlar eller vad du vill.