Portioner |
port
|
Ingredienser
- 400 g potatis
- 0,5 st blomkålshuvud
- 1 st rödlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 5 st ägg
- 2 dl mjölk
- 1 msk grönsaksbuljong 1 msk = 1 tärning
- riven ost
- salt
- svartpeppar
Topping
- 380 g kikärtor färdigkokta 380g = 1 förpackning
- 125 g tomater gärna körsbärstomater
- 5 st soltorkade tomater
- 4 st salladslök
- 0,5 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- gräslök
- persilja
- salt
- svartpeppar
Tillbehör
- salladsblad av valfri sort
Ingredienser
Topping
Tillbehör
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skär potatisen i bitar. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter. Skala och grovhacka lök och vitlök.
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Salta och peppra lagom. Häll över grönsaksfräset i en ugnsfast form.
- Vispa ihop ägg, mjölk och buljong och häll i formen. Toppa med riven ost. Sätt in i ugnen ca 30 min.
- Sila av vattnet från kikärtorna och spola dem i kallt vattnet. Skölj och grovhacka tomaterna och grovhacka de soltorkade tomaterna.
- Skölj och strimla salladslök och skölj och finhacka (om den är färsk) gräslök och persilja. Skala och riv/pressa vitlök. Blanda alltsammans i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj salladen och riv loss blad. Massera bladen med lite olja och en nypa salt. Lägg upp salladsbladen på ett fat. Servera frittatan med kikärtstopping och salladsblad.