Portioner |
port
|
Ingredienser
- 4 portioner pasta valfri sort
- 500 g broccoli
- 1,5 dl basilika färsk
- 1 st vitlöksklyfta
- 250 g ricottaost
- 0,5 st citron saft och skal
- pinjenötter
- salt
- svartpeppar
Tillbehör
Ingredienser
Tillbehör
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg laxen i en ugnsform och krydda med salt, peppar och citron eller bara citronpeppar. Jag gör alltid lax med stektermometer och tar ut den vid 55 grader.
- Skölj och dela broccolin i små buketter och skala och skiva stammen. Koka broccolin med pastan de sista 2 min. Skölj och finhacka basilikan och skala och riv vitlök.
- Dela tomterna och tärna osten. Blanda i olivolja och oregano.
- Sila av pastavattnet och blanda pasta och broccoli med basilika, vitlök, ricottaost och citronskal och saft på svag värme. Blanda om ordentligt och låt det bli varmt. Krydda med salt och peppar efter smak. Strö över pinjenötter vid servering.