Portioner |
port
|
Ingredienser
- 4 bitar laxfilé
- svartpeppar
- salt
Ratatouille
- 1 st aubergine
- 1 st zucchini
- 1 st paprika röd
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyfta
- olivolja
- 500 g krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk honung
- 1 krm spiskummin
- 2 dl stora vita bönor kokta
- salt
- svartpeppar
Saffransyoghurt
- 1,5 dl grekisk yoghurt
- 0,25 g saffran
- salt
Ingredienser
Ratatouille
Saffransyoghurt
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxbitarna i en form och krydda med salt, peppar och eventuellt frysta örter (dill och persilja).
- Tärna aubergine, zucchini och paprika, skala och klyfta löken. Hetta upp olja i en wokpanna eller stor kastrull och fräs grönsakerna i ca 5 minuter tills de mjuknar något utan att få färg. Häll i krossade tomater, tomatpuré, honung, pressad vitlök och kryddor och låt småputtra i ca 10 minuter.
- Sätt in laxen i ugnen och gärna i med en stektermometer (ta ut den vid 55 grader)
- Tillsätt bönorna i grönsaksgrytan. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ingredienserna till saffransyoghurten och smaka av med salt och peppar. Gillar du inte saffrans så skippa den och kör bara med örter eller eventuellt vitlök.
- När laxen är klar är det bara att lägg upp på en tallrik och njuta!