Lax med ratatouille och saffransyoghurt

molvigFisk, Glutenfritt

Skriv ut recept
Lax med ratatouille och saffransyoghurt
Portioner
port
Ingredienser
Saffransyoghurt
Portioner
port
Ingredienser
Saffransyoghurt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxbitarna i en form och krydda med salt, peppar och eventuellt frysta örter (dill och persilja).
  2. Tärna aubergine, zucchini och paprika, skala och klyfta löken. Hetta upp olja i en wokpanna eller stor kastrull och fräs grönsakerna i ca 5 minuter tills de mjuknar något utan att få färg. Häll i krossade tomater, tomatpuré, honung, pressad vitlök och kryddor och låt småputtra i ca 10 minuter.
  3. Sätt in laxen i ugnen och gärna i med en stektermometer (ta ut den vid 55 grader)
  4. Tillsätt bönorna i grönsaksgrytan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda ingredienserna till saffransyoghurten och smaka av med salt och peppar. Gillar du inte saffrans så skippa den och kör bara med örter eller eventuellt vitlök.
  6. När laxen är klar är det bara att lägg upp på en tallrik och njuta!