
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 1 st rödlök
- 200 g färska champinjoner
- 2 tsk rapsolja
- 12 st soltorkade tomater
- 200 g spenat färsk eller fryst
- 6 dl pastasås valfri sort ca 600g
- 3 dl creme fraiche byt ut till kesella för en smalare variant
- 5 msk parmesan riven
- 250 g färska lasagneplattor tips märket Rana
- riven ost
- 500 g lax typ ett fyrpack fryslax som har tinat eller färsk
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 200 grader
- Färsk hackad rödlök och skivade champinjoner mjuka i olja
- Blanda i strimlade bitar soltorkad tomat, spenat och pastasåsen. Koka upp. Skiva laxen i cm-tjocka skivor.
- Rör ner creme fraiche och parmesan. Om du använder kesella så får det inte koka upp igen utan rör i den med stekpannan av från plattan. Krydda med salt och peppar och eventuella andra kryddor som du tycker saknas.
- Börja med ett lager lasagneplattor (Om du kör Rana så är det 6 st plattor och perfekt med två i varje lager) varva sen med sås och hälften av laxen. Nästa lager lasagneplattor och resten av laxen. Nästa lager lasagneplattor och strö över en vettig mängd riven ost.
- In i mitten av ugnen i sisådär 30-ish min. Känn med en sticka så plattorna är färdiga. För bästa resultat låt den stå och vila en stund innan du serverar med en fräsch sallad.