Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyfta
- 1000 g krossade tomater
- 3 dl iMat eller annan matlagningsgrädde
- ingefära färsk
- 1 msk grönsaksbuljong 1 msk = 1 tärning
- paprikapulver
- salt
- svartpeppar
- persilja färsk eller fryst
- 1 burk majs
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull tillsammans med riven ingefära.
- Häll över krossad tomat, den mindre mängden grädde (2 dl), buljong, paprikapulver, salta, peppra och låt sjuda i några minuter under lock. Här kan den som vill mixa soppan slät och tillsätta vatten eller grädde för lösare konsistens.
- Skölj majsen, ös ner i soppan och smaka av med salt och peppar, toppa med persilja.