Portioner |
s
|
Ingredienser
- 1 dl rågflingor För glutenfritt byt ut till ren havregryn
- 1 dl havregryn
- 1 dl torkade blåbär
- 1,5 dl pumpakärnor
- 12 st dadlar
- 0,5 dl riven kokos
- 1,5 msk honung
- 3 msk chiafrön
- 2 st äggvitor
- 1 tsk flingsalt
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125°C.
- Mixa först ihop alla torra ingredienser i en matberedare när det är som grovt mjöl kör du ner dadlar och blåbär och sist äggvitor och honung. Tryck ut massan i en bakpappersklädd ugnssäkerform, till en ca 25 x 10 cm jämntjock "kaka".
- Grädda i ugnen 35-40 minuter. Låt svalna och skär i lagom stora bitar. Förvara i kyl eller frys.