
Portioner |
|
Ingredienser
- 3 st schalottenlök
- 2 st vitlöksklyfta
- 3 st tomater
- 2 msk ingefära riven
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk garam masala
- 500 g krossade tomater
- 1 dl vitt matlagningsvin ersätt med vatten om du vill
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 msk grönsaksbuljong 1 msk = 1 tärning
- 200 g spenat färsk eller fryst
- 400 g halloumi
- salt
- olja att steka i
- 4 port ris
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Koka ris enligt förpackningen.
- Skala all lök, klyfta schalottenlöken och tomaterna. Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.
- Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter.
- Tillsätt tomater, krossade tomater, (matlagningsvin), matlagningsgrädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter.
- Vänd ner spenaten.
- Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av oljan i en stekpanna.
- Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. Servera med riset.