Rostad grönsakssoppa

molvigSoppa, Vegetariskt

Skriv ut recept
Rostad grönsakssoppa
Portioner
port
Ingredienser
Portioner
port
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i grova bitar. Skala och skär morot och palsternacka i stavar.
  3. Lägg lök, paprika, rotfrukter, körsbärstomater och oskalade vitlöksklyftor på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja. Krydda med timjan, salt och peppar. Blanda runt. Rosta mitt i ugnen 20–25 minuter.
  4. Lägg vitlöksklyftorna åt sidan. Mixa resten av det rostade med stavmixer eller i matberedare till ett slätt mos (Tillsätt en del av vattnet om det blir väldigt tjockt). Häll det i en kastrull. Tillsätt (resten av) vattnet och grönsaksfonden. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med mer vatten.
  5. Kläm ut innehållet ur vitlöken. Mixa med grekisk yoghurt till en slät röra. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan med en klick vitlöksyoghurt. Toppa med rostade frön.