Portioner |
port
|
Ingredienser
Biffar
- 2 dl gröna linser torkade
- 1 st ägg
- 1 st morot
- 3 msk potatismjöl
- 1 tsk spiskummin
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 st gul lök
- 1 dl pumpakärnor
- salt
- peppar
- 1 dl panko japanskt ströbröd
- olivolja att steka i
Sås
- 2 dl grekisk yoghurt
- 2 tsk sambal oelek
- 1 st vitlöksklyfta
- örtsalt
Ingredienser
Biffar
Sås
|
|
Instruktioner
- Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
- Koka linserna i 10-15 minuter. Låt rinna av väl i durkslag.
- Gör såsen genom att blanda yoghurt med 1 riven vitlöksklyfta och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.
- Riv morot, lök, vitlök och lägg i en bunke. Knäck i ägget, tillsätt potatismjöl, spiskummin och en nypa salt och peppar. Mixa med stavmixer till en grynig smet. Lägg sedan i linser och pumpafrön. Kör med stavmixern till en grynig massa, den ska absolut inte vara slät. Forma till biffar i valfri storlek. Vänd i panko så det täcker. Stek på hög medelvärme till gyllene och frasig på båda sidor, detta tar ca 3-4 minuter per sida. Låt rinna av på trippelt hushållspapper.
- Blanda bulgur med finhackad lök och tomat, olivolja och citronsaft. Avsluta med granatäpple, persilja och mynta, blanda runt.