Vegetariska biffar med tabbouleh

molvigVegetariskt

Skriv ut recept
Vegetariska biffar med tabbouleh
Portioner
port
Ingredienser
Biffar
Tabbouleh
Portioner
port
Ingredienser
Biffar
Tabbouleh
Instruktioner
  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Koka linserna i 10-15 minuter. Låt rinna av väl i durkslag.
  3. Gör såsen genom att blanda yoghurt med 1 riven vitlöksklyfta och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.
  4. Riv morot, lök, vitlök och lägg i en bunke. Knäck i ägget, tillsätt potatismjöl, spiskummin och en nypa salt och peppar. Mixa med stavmixer till en grynig smet. Lägg sedan i linser och pumpafrön. Kör med stavmixern till en grynig massa, den ska absolut inte vara slät. Forma till biffar i valfri storlek. Vänd i panko så det täcker. Stek på hög medelvärme till gyllene och frasig på båda sidor, detta tar ca 3-4 minuter per sida. Låt rinna av på trippelt hushållspapper.
  5. Blanda bulgur med finhackad lök och tomat, olivolja och citronsaft. Avsluta med granatäpple, persilja och mynta, blanda runt.