Portioner |
|
Ingredienser
- 800 g torskrygg
- 2 st vitlöksklyfta
- 2 st schalottenlök
- 1 st lime
- 800 ml kokosmjölk två burkar
- 3 dl vatten
- 1 tsk gurkmeja
- ingefära färsk, valfri mäng
- koriander uteslut om du inte gillar
- persilja
- salt
- olja till stekning
- tabasco valfri mängd eller uteslut
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Riv eller finhacka ingefäran.
- Skär och portionera torskrygg i grova bitar.
- Häll oljan i en kastrull och lägg i lök, vitlök, ingefära och gurkmeja. Fräs det i ett par minuter, tills löken blir mjuk
- Häll på kokosmjölk, vatten, limejuice, och salta., låt koka ihop i ca 6-8 minuter
- Lägg i torskbitarna och låt soppan sjuda lugnt i ytterligare 5-7 minuter på svag värme, tills torsken känns spänstig och klar.
- Smaka av med hackad koriander, persilja och några droppar tabasco.