Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 4 dl råris kokt
- 1 st röd chili
- 2 st vitlöksklyfta
- 1 st paprika valfri färg
- 150 g sockerärtor
- ingefära riven i valfri mängd
- 4 st ägg
- olja att steka i
- 4 st laxfilé
- salt
- svartpeppar
- persilja färsk eller fryst
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150grader.
- Lägg laxbitarna i en form och krydda med salt, peppar och persilja.
- Riv ingefära. Pressa vitlök och finhacka chilin. Strimla paprika och sockerärtorna.
- Börja steka ingefära, vitlök och chili så de blir mjukt i valfri olja.
- Lägg till det kokta riset i stekpannan och stoppa in laxen i ugnen (gärna med en stektermometer i klar vid 55 grader)
- Efter att riset har blivit varm och kanske fått lite färg lägg i paprika.
- När laxen nästan är färdig knäck ner äggen i riset.
- Nu är laxen färdig. Innan du tar ut den, slänger du ner sockerärtorna i stekpannan (för att det ska bli lite krispiga och inte mjuka). Klart!