
Portioner |
biffar
|
Ingredienser
Biffar
- 500 g rödbetor
- 1 st gul lök
- 2 msk potatismjöl
- salt
- svartpeppar
- olja att steka i
Tillbehör
- 2 dl quinoa okokt i valfri färg
- 1 st paprika valfri färg
- 200 g sockerärtor
- 200 g fetaost eller salladsost
Sås
- 2 dl grekisk yoghurt
- sambal oelek efter smak
- lökpulver
- örtsalt
Ingredienser
Biffar
Tillbehör
Sås
|
![]() |
Instruktioner
- Skala och riv rödbetorna på den grövsta sidan av rivjärnet.
- Lägg i en sil/durkslag över vasken och pressa ut vattnet
- Riv/hacka löken fint och lägg i skålen
- Mosa kidneybönorna och blanda i.
- Tillsätt potatismjöl och salta och peppra efter tycke och smak.
- Forma antal biffar som receptet är beräknat till.
- Hetta upp en stekpanna, lägg i olja och börja stek biffarna. Stek på medelvärme ca 4-5 minuter på varje sida.
- Under tiden biffarna ligger i stekpannan kokar du quinoa efter anvisningarna på förpackningen.
- Skär upp paprika och sockerärtor
- När quinoan är klar blandar du den med paprika och sockerärtor.
- Blanda grekisk yoghurt med sambal oelek, lökpulver och örtsalt. Smaka av och krydda så det blir gott.
- Lägg upp all snyggt på en tallrik och smula över fetaosten. Riktigt gott!