Rödbetsbiffar med quinoasallad

molvigGlutenfritt, Mjölkfritt, Vegetariskt

Skriv ut recept
Rödbetsbiffar med quinoasallad
Portioner
biffar
Ingredienser
Biffar
Tillbehör
Portioner
biffar
Ingredienser
Biffar
Tillbehör
Instruktioner
  1. Skala och riv rödbetorna på den grövsta sidan av rivjärnet.
  2. Lägg i en sil/durkslag över vasken och pressa ut vattnet
  3. Riv/hacka löken fint och lägg i skålen
  4. Mosa kidneybönorna och blanda i.
  5. Tillsätt potatismjöl och salta och peppra efter tycke och smak.
  6. Forma antal biffar som receptet är beräknat till.
  7. Hetta upp en stekpanna, lägg i olja och börja stek biffarna. Stek på medelvärme ca 4-5 minuter på varje sida.
  8. Under tiden biffarna ligger i stekpannan kokar du quinoa efter anvisningarna på förpackningen.
  9. Skär upp paprika och sockerärtor
  10. När quinoan är klar blandar du den med paprika och sockerärtor.
  11. Blanda grekisk yoghurt med sambal oelek, lökpulver och örtsalt. Smaka av och krydda så det blir gott.
  12. Lägg upp all snyggt på en tallrik och smula över fetaosten. Riktigt gott!